Salade van spruitjes en bloemkool met chili en hazelnoot

Spruitjes? Bloemkool? Muffer en oudhollandscher kan het bijna niet, zou je denken. Het kost wat moeite, maar je kunt een heel spannende en gezonde salade maken met deze twee verschoppelingen.

Bereiding (salade voor vier personen):

verdeel de bloemkool in roosjes. Doe ze in een kom, giet er een royale scheut olijfolie bij en meng met de chili. Maak een grillpan heel erg heet en grill de bloemkool een paar minuten, tot de roosjes hier en daar verkleuren. Transporteer ze terug naar de kom.

Snij het onderste gedeelte van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes. Verhit wat olie in een wok en bak daarin de spruitjes tot ze verkleuren. Voeg  de kokosmelk toe en laat een minuut of vijf pruttelen. Giet de spruiten af en doe ze bij de bloemkool.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, ongeveer vijf minuten. Vermorzel ze samen met het venkelzaad in een vijzel. Strooi het resultaat over de bloemkool en spruiten. Hussel het geheel goed door. Het resultaat is verrassend en gaat goed samen met bijvoorbeeld stoofvlees.

Ingrediënten:

1 bloemkool

1 el chilivlokken

400gr spruitjes

150ml kokosmelk

100gr hazelnoten

25gr venkelzaad

God, waar is die food stylist toch weer?