Zalm in witte Bourgognesaus met witte asperges en pasta

voor twee personen

 

INGREDIENTEN

– 1 bos bosuitjes

– 1 theelepel dragon

– 2 theelepels dille

– 1 grote teen knoflook

– 1 bos witte asperges

– 2 forse zalmmoten

– 1 fles witte Bourgogne

– 200 gram pasta (bijvoorbeeld penne)

– 0,5 dl creme fraiche

– peper, zout, olijfolie

 

BEREIDINGSWIJZE

Pasta en Asperges

Zet twee pannen, beiden voor een derde gevuld met water, op het vuur en voeg wat zout toe.

Kook de pasta al dente (een minuut of tien, afhankelijk van de pasta) in de ene pan, en kook in de andere de asperges beetgaar. Hoelang dat duurt is afhankelijk van de dikte van de asperges, maar een minuut of twaalf zeker wel.

Zalm en Saus

Verhit in een koekepan een beetje olijfolie en fruit hierin op middelhoog vuur de fijngesneden bosui. Voeg na twee minuten de knoflook toe; fijngesneden of uit de knijper. Bak nog twee minuten door, en schep dan de inhoud van de pan in een schaaltje. Voeg de creme fraiche toe, de dille en de dragon; giet dan een glas wijn erbij en roer alles goed om.

Wrijf de zalmmoten in met zout en peper en leg deze in de nog hete koekenpan. Bak ze aan beide kanten goed aan en voeg dan de saus toe. Laat deze gedurende ongeveer vijf minuten inkoken. Verplaats de zalm af en toe zodat ‘ie niet aanbakt.

 

OPDIENEN

Neem ruime, platte borden. Doe wat pasta aan de ene kant van het bord, leg de zalmmoot in het midden en plaats de asperges aan de andere kant. Schep wat saus over de pasta en zalm en dien op.